Flax i Foxton, Dannevirke og strandparkering i Hastings

Da jeg trækker gardiner fra, mødes jeg af synet af en flot komplet regnbue:-) Virkelig blæsende nat, med regn. Det klarer heldigvis op, men blæsten fortsætter.
Efter at være tjekket ud, stævner Jens/Linus mod svømmehal, jeg mod Dutch market (køber knækbrød) og flax gifts souvenirs (har ingen flax gifts..?!?). Byen er åbentbart grundlagt af nogle hollændere, så attraktionerne er hhv en gammel hollandsk vindmølle og den Hollanske butik. Og så et flax stripping museum…
Svømmehallen er optaget af skole elever, så familien forenes igen på Hovedgaden, hvor linus er glad for dagens høst i Salvation Army: en blå transformer:-)
Frokost i camperer, og så på flaxmuseet; vi er blevet vældig advaret om at det ikke er noget særligt, men vi er uenige; fortælleren er rigtig go, og vi får er fint historisk oprids af flax industrien i NZ; storhed og fald. Og vi ser maskinen i aktion, og får sågar en tot muka med:-)
Afgang mod Hastings; passerer på vejen Dannevirke, der oprindeligt er grundlagt af nogle danskere, og køber nogle Dannevirke merino sokker, der er produceret i Norwood.
Landskabet er ret flad afløst af en bjergkant kørsel langs en flod i en pludselig kløft, og så et ‘pukkel-landskab’.
Da vi ankommer til vor campingstrand, er det gråt overskyet og regnvejr. Men damen i Dannevirke sagde at vejret imorgen vil blive bedre, og på vor tur hen til de nærliggende vietnamesere, er der da heldigvis også opholdsvejr. Meget fine solnedgangs farver, ude over Stillehavet.
Men indslumring til regnens dryppen på camper taget;-)