Muka – endelig, wellington

Mandag

Vågner stille og roligt op, efter en go nats søvn, i en virkelig god seng, aaaaaah!
Er flue på væggen i kiwi-familien, mens pigerne gør sig klar til at komme i skole og på job. Og betjenes herefter med morgenkaffe, scones og wheatbits. God morgen!

Vort tøj bliver vasket med nogle meget spændende washing balls;

20140304-221757.jpg
http://www.livesimply.co.nz/product-info/

-og Richard påtager sig at tage tøjet ind, før det begynder at regne. Igen; virkelig go kiwi-stil!

Får skrevet en mail, og derefter ud af døren. Lidt for casual, viser det sig, for vi kommer afsted uden hverken rygsæk eller min skuldertaske:-/
Men Penelope kommer os til undsætning; på vej hjem passerer hun os på cykel, og uden tøven får jeg lov til at låne hendes fine knald gule cykel, frem og tilbage efter tasker, mens hun venter! Så go kiwi-style!
Videre til maori galleriet, hvor jeg RENT FAKTISK ENDELIG får lov til at røre ved noget flax fiber; muka. Og, til min store begejstring, så ER der rent faktisk så blødt som det ser ud:-) kort snak med kunstneren/weaveren, der har haft 2 danske guldsmede på udveksling i et halvt år, og finder mig et sæt fine øreringe, som NZ souvenir.

20140304-223100.jpg

a>

20140304-222133.jpg20140304-222201.jpg20140304-222230.jpg

20140304-222300.jpg

Med tog ind til wellington, går tur mellem højhusene i de smalle, forblæste gader, hent til civic square; nyder solen og skulpturtorvet, inden uvejret trækker sammen over hoveder på os, præcis som Richard forudsagde. Søger ind på wellington museet, i ly for regnen, og må medgive at der rent faktisk ER så godt, som det bryster sig af. Prøver fx al løfte 50 kg med/uden taljer, og læser om Victoria tunnellens dramatiske tilbliven, med den begravede gravide pige…:-/ og listen Ove skibs forlis i bugten.
Oplever på vejen tilbage med toget de mest fantastiske farver ud over wellington; næsten selvlysende mintgrønt vand, mod dramatisk mørkegrå bjerge og himmel, krydrer med en særdeles klar regnbue. Meget Flot!
Hjemme ved Penelope og Richard får vi aftensmad i særdeles godt selskab med kiwierne; pølser, ovngrøntsager og bønner, og rice pudding til dessert, og linus hygger sig med duplo klodserne.
Ruby får tilpasset Frosty kostumet til morgendagens Athlets Day, og vi falder i søvn til den behagelige summen af symaskine.