Summit Road, Christchurch

Fredag
Vågner op i en sky
Kommer til at se HVOR mange campervans, der faktisk holder lige omkring os… Top10 er let, men også overrendt af magelige turister. Afgang

Flotteste tur af kringlede veje på Summit Road. Flotteste udsigt.

20140221-124330.jpg

Fra Summit Road kan man se både ned i Akaroa-bugten, samt ud Stillehavet. Eller, i princippet i hvertfald for der ligger en giga sky over de bays, der skulle være synlige deroppe fra. På sydsiden, omkring Akaroa, er skyen ved at være ‘brændt af’. Stemmer meget godt overens med nabo-schweitzerens beretning fra Dolphin watching; at så snart det var ude sf bugten, var der diset, blæsevejr og råt.
Ind til Chch; her er også overskyet, hvilket egentlig er ganske behageligt, taget i betragtning hvor meget sol vi fik i poolen igår.
Går sikkert og målrettet mod ‘vor’ cafe ved YMCA. Der er stadig byggerod over alt, og der arbejdes stadig ihærdigt på katedralen. Efter frokosten ervi hurtigt inde i ‘vort’ klatretræ i parken, forbi iSite og inde i museet, inden jeg hurtigt stæser mod City Council for at forhøre mig om en flax brochure, de skulle ligge inde med. Det gør de ikke.
Så vi skynder os tilbage til vor skude, og kører nordpå, kun afbrudt af proviantering i nw på vejen.
Trafikken er ‘tæt’ (alt er relativt, men i forhold til de landområder vi ellers har kørt i), og kørsel er derfor trættende, især det sidste stykke hvor vinden rusker godt i os. Men DEJLIGT at se bjerge igen! Vi stopper ved billig Camp, Waikari Reserve Campground (non-powered: 10$), tilberedes lækker aftensmad med drengene hopper i høet i nærliggende hø-lade. Mens vi spiser (frikadeller, uhm), blæser det op med lun vind: i følge iSite vil natten blive een af de varmeste.
Går efter en aften-is, men byens butik fører ikke noget sådant; is-fryseren er gabende. Men er trampolin på picnic området er der dog.
Natten bliver lang; det blæser virkelig op, og vor parkering med siden mod vinden gør at vor vogn bliver rusket GODT igennem. Jeg må rykke fra 1.salen til stue-etage, for ikke at blive mindet for meget om vor særdeles gyngende færgeoverfart fra Estland, i sin tid.